search

Mārdadžu ekstrakta kapsula №60 - Fortex

8,99 €
AR PVN
Daudzums
Noliktavā pēdējās preces (1)

 

Piegādes nosacījumi

Mārdadžu sēklas satur taukainu eļļu, ēterisko eļļu, hromonus, sveķus, biogēnos amīnus un unikālu flavonolignānu kompleksu, no kuriem galvenie ir silibinīns, silidianīns, silikristīns. Tas ir flavonolignānu komplekss, ko sauc par silimarīnu, kas nosaka piena sēnītes un no tā gatavoto preparātu, jo īpaši sēklu ekstraktu un piena sulas bioloģisko aktivitāti un hepatoprotektīvo iedarbību.

Piena dadžu augļiem iegūtā silimarīna hepatoprotektīvā iedarbība ir saistīta ar tā antioksidanta un membrānu stabilizējošām īpašībām. Pārmērīga lipīdu peroksidācijas produktu uzkrāšanās ir viens no vadošajiem aknu šūnu (hepatocītu) bojājumu patoģenētiskajiem mehānismiem. Tas izraisa šūnu membrānu lipīdu slāņa bojājumus un šūnu iznīcināšanu. Silimarīns novērš lipīdu hidroperoksīdu uzkrāšanos un tādējādi samazina aknu šūnu bojājumu pakāpi. Turklāt, stabilizējot hepatocītu šūnu membrānu, silimarīns palēnina toksisko vielu iekļūšanu tajos (gan eksogēnas, gan endogēnas izcelsmes). Silimarīns arī aktivizē vielmaiņu, kā rezultātā normalizējas proteīnu sintētiskās un lipotropās aknu funkcijas.

Ieteicams:

     toksiski aknu bojājumi (alkoholisms, intoksikācija ar halogenētajiem ogļūdeņražiem, smago metālu savienojumiem, zāļu izraisīti aknu bojājumi) un to profilakse;
     hronisks hepatīts;
     aknu ciroze (kā daļa no kompleksās terapijas);
     apstākļi pēc infekcioza un toksiska hepatīta; distrofija un tauku infiltrācija aknās;
     lipīdu metabolisma traucējumu korekcija.

3800212714422
1 Vienība